geld lenen kan online en zonder bank

Tuesday, June 17, 2014

Tien jaar geleden had je slechts één mogelijkheid als u geld wilde lenen: de bank. Een doorlopend krediet of roodstand op de lopende rekening waren de enige mogelijkheden. Lenen zonder tussenkomst van een bank was simpelweg onmogelijk.
Anno 2014 is dit heel anders. Steeds meer mensen lenen geld zonder dat er een bank bij komt kijken, steeds minder mensen gaan naar een bank voor hun lening. De reden hiervoor? Lenen bij grote, trage organisaties als Dexia en KBC is tijdrovend en brengt veel papierwerk met zich mee, terwijl dat niet strikt noodzakelijk meer is. Online kan men namelijk geld lenen zonder bank én zonder vragen? Online leningen zijn dus in korte tijd zeer populair geworden.

 Geld lenen Online

Steeds minder mensen sluiten een lening bij de bank af. De belangrijkste reden hiervoor is, niet verrassend, het internet. Zo goed als alle leningen worden tegenwoordig online afgesloten. Het gaat snel en is gemakkelijk. Grote bergen papierwerk zijn niet meer nodig. Een persoonlijke afspraak op het kantoor van de bank ook niet. “Direct geld lenen” betekent bij een online lening ook daadwerkelijk dat je meteen geld kunt lenen. Met een paar muisklikken vul je de benodigde informatie in en upload je de benodigde documenten en voor je het weet is de lening aangevraagd.

Ook de marketinginspanningen van online kredietverstrekkers als ING zorgen voor een groeiende populariteit van online rekeningen. Ongetwijfeld ben je wel eens zo’n advertentie op internet tegengekomen of heb je een spotje op radio gehoord of op televisie gezien.

Het gemak en de snelheid van de internetlening betekenen natuurlijk niet dat er geen mensen meer bij het afsluiten van een lening betrokken zijn. Ook al gaat het snel en is er geen berg papierwerk, het blijft mensenwerk. De aanvraag gaat grotendeels automatisch, maar de laatste controle wordt uitgevoerd door mensen. Als je je afvraagt of dit betekent dat je een lening kunt aanvragen zonder dat er lastige vragen gesteld worden, dan kunnen we je geruststellen: snel geld lenen zonder vragen staat synoniem voor een online lening. Mocht je toch behoefte hebben aan persoonlijk advies, dan kun je de klantenservice van de aanbieder bellen. Net als de medewerkers bij een bank kunnen de servicemedewerkers je van advies op maat voorzien en al je vragen beantwoorden.

Ben je er niet zeker van welke lening het beste bij je past? Doe dan op bijvoorbeeld www.geldlenen365.be een test om een idee te krijgen van de beste keuzes.